Monday, October 17, 2011

hepi besday b


Happy birthday b yg ke 29. muda lagi kan...moga abg sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah. Sucsess dalam kerjaya, sihat sentiasa dan menjadi suami n ayah yg terbaik..kami semua sayang abg..♥♥♥ utk tahun ni emi just masak simple je, plan asal nk buat cheese cake tp cari bhn2 xcukup jer..sedih lak rase, b lak kte xyah beli2. hadiah pun xbagi..xpela emi just bagi kad buat sendiri n makan2 yg sedikit special untuk b..hepi besday b..


antara menunya, udanggoreng butter, masak lemak ketam, sayur campur, buahan dan air karot susu.

Wednesday, October 12, 2011

Berjalan ke Cameron Highland


Jumaat lepas b amik cuti sebab b4 tu ade kursus kat kl n n next weekend ade lagi so malas nak balik kje 1 hri jer. jumaat tu buat plan mengejut gi ke cameron dgn xbooking hotelnyer kami redah jer. perjalanan mmg agak bhya sbb jalannyer yg liku2 tu..takut jer. mse pertghan jalan pulakhujan lagi bertambah runsing. Allhamdulillah jam 4ptg kami sampai hotel Equatorial. nasib ade 1bilik kosong tuk 1mlm jer. malam tu kami rehat jer. esok pagi pas breakfast baru gerak berjalan. kami pergi ke strawberry farm, cactus velly, ladang teh. jer tu pun xbyk sgt amik gambar. amik mse kat ladang teh tu jer..tp mmg best mse kat ladang tu..kagum. tghri tu kami balik ke umah akak semula..beli sikit buah tangan syuran segar, buah dan bunga. mmtringt mse turun bukit tu ade kemalangan org asli naik motor yg meragutnyawa.nmpk lakinyer meriba isterinyer yg mati. sedih rase..terbayang kalola mereka ade anak2 yg tgh tggu kepulangan ibuayhnyer tu ..iks mmg teringt2 jer smpai balik..moga beri pengajaran ajal danmaut ditgn tuhan, berhati2 mse drive n jgn lupa bce doa naik knderaan..





Ammar demam campak.


Hari ni masuk hari ke 2 ammar kena demam campak. Mulanya weekend hrtu mmg da demam.demam-kebah-demam kebah.bila da baik semalam nampak pulak bintik2 ruam naik byk kat sekitar muka n badan. rase cm tak sedap hati jer. ajak b gi klinik. 1mingu ni ddk kat umah kakak kat balakong ni sbb b ade kursus. so mlm td gi klinik.dktr bgtau mungkin campak. tapi kite ok sikit sbb da xdemam. cuma kne bg ubat n pantau 2hrni. klo demam suhu tinggi kne cek lagi tkut penyakit lain. dktr kate klo gi sepital kne tahan tuk kuarantin 1mgu. abgnyar pun kne jauh2 xleh rapat sgt sbb potensi kena 90 %.mmm risau2. Ya Allah permudahkanlah aku dapat menjaga mereka. ni 1st time tu yg agak risau xtau ape yg boleh n xboleh buat kat ank yg kne demam campak ni. iman dulu pun xkne lagi.harap adik ammar cpt2 sihat key..amin..
Animated  Sparkly Love Heart