Bahan-bahan (20++biji)
•250g tepung roti
•6g yis kering
•50g gula
•50g butter
•20g susu tepung
•1 biji telur- size S
•70g water roux
•1/2 sk bread improver
•1/2 sk garam
•90-100ml susu segar
•sosej secukupnyer - rebus dahulu
Cara-cara
- Masukkan semua bhn kecuali sosej ke dalam BM. dan tekan setting dough ONkan. Tunggu hingga siap.
- Naikkan doh hingga dua kali ganda. Tumbuk2an bagi mengeluarkan angin.
- Ambil 25-30g. canaikan doh,buh sosej dan gulungkan. Letak di atas loyang.
- Naikkan roti sekali ganda lagik. Panaskan oven.
- Bakar 180 selama 15min atau hingga masak.
- Dah masak sapukan butter agar berkilat dan sejukkan di atas redai.
4 comments:
Emilia!!! I want some pls...looks so tasty lor! ;)
okey2..tukar menu key ;)
water roux tu apa emi...blh dpt kat jpun-norlin
water roux tu buat sndri norli..sng jer..tepung:air dgn nisbah 1:5 leh sini tgk cara buatnyer http://sakuraiman.blogspot.com/2009/12/coffee-bun.html
Post a Comment