Bahan-bahan
•200g tepung roti
•50g tepung gandum
•25g gula
•4g garam
•5g yis
•4g bread improver - resepi asal baking powder
•18g shortening
•1/2 biji telur
•100g susu segar
•50ml air
bahan lain: sambal ikan bilis dan timun
Cara-cara
•Campurkan semua bahan dan masukkan ke dalam BM. tekan menu doh dan ONkan. tunggu hingga siap.
•Jika menggunakan cara manual, uli semua bhn hingga tak melekat dtangan.
•Biarkan doh sehingga naik 2 kali ganda.
•Kuarkan doh, tumbuk2kan dan terap doh menggunakan doughnut cutter@tangan.
•Biarkan naik sekali ganda lagik dan panaskan minyak, goreng hingga keemasan. Angkat dan sejukkan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdoXUhcu3hTU75hwMFgOr6k2bNGpuybsdbDBTufcFVdf5h_BjSnVSDM8a-b9ByhF-wr-nrrjxaRdQcKHUua8gssG9fBnX1jWbgKQvazYfJerxbrzfUhMOtiFX0VDTXtD1tH6NVD-mOpb3r/s400/Picnik+collage+4.jpg)
2 comments:
Hubby Emi dah nak tulis thesis ek? sonotnye. dia buat PhD ke kat sana?
akak pun suka burger msia ni!!!
Post a Comment