Bahan-bahan
tepung gandum
1biji kentang-dipotong dadu/parut
1biji lobak-parut halus
daun bawang
1sk baking podwer
air dan garam secukupnya
Cara-cara
- Campurkan semua bahan-bahan ke dalam bekas seperti kepekatan buat jemput-jemput biasa.
- Panaskan minyak. Masukkan 1sudu besar adunan hingga habis dan masak hingga keperangan.
- Angkat dan toskan minyak.
5 comments:
Ada lagi ke Emi...nak semangkuk!!Ala teringat pulak..cili sos Akak dah habis!! kena gi beli ni!
hehe ade je k.watie ni..cpt2 gi beli nnti leh mkn dgn jmpu2 kntg:)
kentang tuh rebus dulu ke emi? ke parut jugak? cam best nih.
emi potong dadu kecik2je k.ijan..okje bila grg empuk je..try2 ;)
potong dadu ek..beres.nanti ai buat. macihh :D
Post a Comment