Bahan-bahan
Bendi dipotong nipis-jgn terlalu awal potong nanti berlendir
1/4labu bawang besar-dimayang
2biji bawang putih-dimayang
1biji cili merah-dimayang
kicap
air
garam dan gula secukupnya
Cara-cara
- Panaskan minyak. Tumis bawang2 hingga naik bau.
- Masukkan kicap dan sedikit air.
- Bila mendidih masukkan bendi. Jangan masak terlalu lama.
- Masukkan cili dan perasakan dengan garam serta gula.
- Angkat dan sedia tuk dimakan bersama nasi dan lauk-lauk sampingan.
3 comments:
mesti sedihkan emy nak tinggalkan bumi jepun ni...tenang tenteram ja kat sini, rasa bebas walaupun bukan di negara ssendiri...
betul3x..mm xpuass rase kjp je.
emi dah nk blik dah ke?saya br je mulakn khdpn kat sini..ei..bestnye,hubby dah hbs:D..hubby saya pulak skang ni tgh busy sgt2..nasib baik dah biasa:-)
Post a Comment