Wednesday, December 12, 2012

ammar bebas drypes


 







Selingan entry .. cite sikit ttg ammar dah mula bebas dr drypes. Allhamdulillah hujung bulan ni ammar bakal masuk usia 23bulan. lagi sebulan nak 2tahun. tak sangka agk mudah membantu ammar dalam proses toilet training. mulanya ammar dah start rase rimas nk pakai pampers, so try ajar ke bilik air setiap 1jam, mcmmana ajr iman dulu. memang ibu kena sabar n rajin. kalau tercicir tu mmg biasala kan. yg ptg sntiasa ingtkn.ibu xde nk mrh sgt bila ammar tercicir, sbb tau die msih kecil, kemudian setiap 2jam..lama2 dia akan terbiasa insyaallah..bila keluar rumah pun mula2 ibu pakaikan camtu juga bila tdo mlm. tu pun pksa pakaikan..sbb ammar mmg dah xnk pakai.tp dr hri ke sehari tgk pampers ttp kosong danbila rase nk kencing mmg dia bgtau walaupun mase tu pakai pmpers. pastu ibu trs bentikn pakai terus..allhamdulillah keluar mane2 dan malam pun dia akan bgtau klo nk kencing. cuma skli sekala tu ade gak la terlepas..tahniah ammar..dah besar da anak ibu sorang ni..teringat bila ammar mengeja perkataan adik.. A. dek dek dek.... adik :-) cyg ammar

No comments:

Animated  Sparkly Love Heart