Wednesday, October 12, 2011

Berjalan ke Cameron Highland


Jumaat lepas b amik cuti sebab b4 tu ade kursus kat kl n n next weekend ade lagi so malas nak balik kje 1 hri jer. jumaat tu buat plan mengejut gi ke cameron dgn xbooking hotelnyer kami redah jer. perjalanan mmg agak bhya sbb jalannyer yg liku2 tu..takut jer. mse pertghan jalan pulakhujan lagi bertambah runsing. Allhamdulillah jam 4ptg kami sampai hotel Equatorial. nasib ade 1bilik kosong tuk 1mlm jer. malam tu kami rehat jer. esok pagi pas breakfast baru gerak berjalan. kami pergi ke strawberry farm, cactus velly, ladang teh. jer tu pun xbyk sgt amik gambar. amik mse kat ladang teh tu jer..tp mmg best mse kat ladang tu..kagum. tghri tu kami balik ke umah akak semula..beli sikit buah tangan syuran segar, buah dan bunga. mmtringt mse turun bukit tu ade kemalangan org asli naik motor yg meragutnyawa.nmpk lakinyer meriba isterinyer yg mati. sedih rase..terbayang kalola mereka ade anak2 yg tgh tggu kepulangan ibuayhnyer tu ..iks mmg teringt2 jer smpai balik..moga beri pengajaran ajal danmaut ditgn tuhan, berhati2 mse drive n jgn lupa bce doa naik knderaan..





2 comments:

yanie anuar said...

ziarah n follow..salam perkenalan..

Deq's Qienz said...

bestnyerrr..rasa nkp lagi jer CH nih :))

Animated  Sparkly Love Heart