Bahan-Bahan (5-6 bekas)
1biji kek span
250 ml whipping cream
150gm Cream cheese
sedikit serbuk koko
1cawan gula
1sk esen vanila
1sk sebuk nescafe
1/2 cawan air
Cara-cara:
1. Mula-mula masukkan cream cheese. whipping cream, esen vanila dan gula ke dalam satu bekas. Putarkan dengan menggunakan mixer pada kelajuan perlahan dan naikkan kelajuan sedikit demi sedikit.
2. Bancuhkan serbuk nescafe tadi sengan 1/2 cawan air. tuangkan sedikit di atas piring.
3. Potong kek mengikut acuan dan golek2kan sedikit diatas air nescafe tadi.(sikit saja jgn rendam).
4. Masukkan ke dalam cawan atau bekas dadih, mampatkan.
5. Tuang adunan krim cheese tadi dalam 2 sudu. Ayakkan sedikit serbuk koko diatasnya. Ulang lagi proses dari (3) tadi hingga (5).
6. Sejukkan di dalam peti sejuk. Sedia untuk dihidangkan..
wallah...xboleh berhenti nak makan..suke keknyer di potong sedikit nipis dan krim cheesenyer yg banyak..
No comments:
Post a Comment