Thursday, July 29, 2010

Allhamdulillah...11weeks da

Salam buat semua..hrni ni nk cite sikit.11minggu?ape yg 11 minggu ni..allhamdulillah Im pregnent 4 our second time. da 11minggu da.. syukur ke hadrat Alah swt bakal kurniakan zuriat ke 2 kami. iman bakal dapat adik dijadualkan dlm bulan 2 tahun depan.harap segalanya berjalan lancar dan kesihatan ibu n baby sentiasa dalam keadaan baik. Seperti pregnentkan iman yg lepas sickness emi agak teruk 1-2bulan pertama ni mmg dikatakan tiap2 hri nk muntah jer..klo naik kete lgi mudah muntah. badan pun lesu jer..mudah rse nak pitam. Tapi allhamdulillah dalam 1minggu ni nampak da beransur pulih hrp bulan ramadhan nnti dapat la berpuasa dgn baik.xnk mcm b4 ni da doktor xbg pose sbb asyik muntah tkut mudarat.

Perkembangan iman yg terbaru da byk gak butir perakapannya..seronok melayan kerenahnya setiap hari.selawat, doa tido pun da leh lancar.doa makan je ssh nak ajar sbb iman ssh nk mkn. lebih 20 anggota bdn pun dah kenal bile tnye.Abc 123 belum lancar sepenuhnya. iman pun da putus dr susu badan 1bulan yg lepas. agak susah jugak sbb bila mlm je tdo nk kne dukung terjaga mlm pun kena dukung sampai tdo. dah tu xnak org lain dukung ,ibunya jugak..2minggu juga nk pisahkannya tp allhamdulillah susah payah tu berhasil gak..iman da beso dah nak jadi abg kan:) ibu sygg sgt2 iman..
Sekarang ni iman minum susu + milo dalam cawan. byk gak sehari dia akan minum mungkin sbb tu iman kurang berminat pada nasi..moga iman membesar dgn sihat ya..insyaallah nnti emi akan update cite ttg iman. (skrg ni ssh btul nk amik gmbr/video iman yg tgk kamera..)

harap semua dapat doakan kesihatan kami sekeluarga ya (emi ,suami, iman n bby dlm kndungan) dan dipermudahkan segala urusan..gambar kat atas tu mse scan minggu lepas- 10minggu.da leh nmpak kepala bntuk badan kaki n tgn. Allhamdulillah..mga membesar dgn baik sihat n sempurna amin..

9 comments:

...me... said...

salam emi..kak syida doakan emi n baby sehat selalu...:) InsyaAllah..sumernyer berjalan lancar..take care ye..:)

norlin said...

tahniah emi!!!...
noli bila baca msg emi kat facebook pasal pening pening..dah terlintas dalam hati...pregnant dah pa emy ni....hihi tahniah!...
tahniah juga sebab iman dah lps susu badan....bukan senang tu...tahniah untuk emi dan iman, dua dua mesti berkorban jiwa raga untuk capai kejayaan tukan....
iman macam tau tau dah nak dapat adik...pandai iman, bagus!..hihi
ok emi...jaga diri elok elok..moga allah permudahkan segalanya..

indahhouse said...

Salam emi,
Oh, rupanya pregnant. akak lambat tau. tahniah ya. Moga ibu dan anak dalm lindungan Allah slalu.

Nana said...

Salam Emi...
Tahniah! Kak ADi doakan supaya pregnancy juncho ya.
Sebelum pregnant, akak selalu selsema la, demam la...lebih teruk dari biasa.
Hehe, so masa Emi sakit2 tu dah terlintas dah, mungkin dah ada dah ni...:)

HomeKreation said...

Salam Emi. Tahniah.... take good care of yourself....

Nurul said...

congrate emii!!! alhamdulillah..moga semuanya selamat..dan sihat:D -nurul-

emilia said...

thnks k.syida..
thnks norlin hihi tgk haikal pun da besar da yer..norlin da 7bulan yer..moga dipermudahkan nnti yer
thnks akak..bru lagi insyaallah..
terima kasih yer k.adi..suka bce blog k.adi..makin bijak syafiq yer:)
thnks alongz n nurul..

Jiya said...

tahniahh emiiii!! jaga diri leklok ya :)

kak ina kl said...

salam emi..kamu dah balik for good ker?

ooo tahniah ek..semuga kandungan kamu selamat hingga ke akhirnya.

Animated  Sparkly Love Heart