Tuesday, March 16, 2010

Angkut Barang & Ucapan Penghargaan

Salam semua..lamenyer rase xonline, xberFB dan x berblog..bz..bz..bz.. Allhamdulillah beberapa part da setel.mm ape ye nk cite dulu byk sgt pulak..jumaat malam sabtu lepas kami ber2 mulakan angkut2 barang untuk masuk dalam kereta. Mmg kami xpanggil org tlg mlm tu sbb byk lgi nk mintk tlg pastu..mmg kpenatan mlm tu angkat ber 2.bayangkan dr tingkat 3 ke bawah..mlm tu setel semua dalam pukul 7pagi (bukan mlm da pgi da)..mula pun lmbt sbb bg iman tdo dulu. Kesian sgt2 B..emi angkat yg ringan2 je..tp yela letih gk turun naik tangga..sampai b pun asma..huhu risau sgt.. Lepas tu bru tdo kjp..tu pun kjp je bgn pulak buat agar2 sbb tghri tu warga msia sini ade buat mjlis perpisahan so bwk sikit la buah tgn..mmg kat mjlis tu pun nmpk keletihan kami..sori la yer..mase tu b bg ucapan pun dlm nafas yg sekat2..masih asma..risau sgt sbb byk nk kne setel kan lgi pasni..tp paling suke bila dpt hadiah..tau ape hadiahnyer..jeng3x..

periuk T-Fal..suke3x..sgt2 suke terima kasih byk2 semua..syg semua..

Okey mlm tu pulak kami mintak tolong budak2 bujang dtg tlg angkat2 tuk masuk truck sewa.sebab awal pagi kena gerak bawak kereta n truck ke port.(mmg semua da pakat nk tlg da siap bgtau nape xpanggil mlm td). Pas balik mjlis tu setel2kan brg dlm peti ais n kemas2 lagi mne yg ptut.Mlm tu diaorg dtg tlg angkat2..syukur sgt n SGT2 BERTERIMA KASIH buat semua..berat2 lak barang ni terutama peti ais, meja jepun dgn mesin basuh. kotak2 buku tu pun ade kot yg mncecah 30++kg..kesian sgt tgk diaorg angkat dr tingkat 3 ni ke truck..tangga pun sempit..tp semuanya sgt2 kuat n bekerjasama..terharu sgt dgn kesungguhan mereka ni nk tlg kami..allhamdulillah mlm tu mula kul 9mlm setel semua dlm kul 12. Byk sgt barang2 kami tu smpi masuk 1 truck n 2 kete besar..kalo la xde mereka yg tlg ni xtau la mcm mne...b pun mmg da xleh kje kuat sgt sbb da asma trk tu..esok pun kne setelkan lagi..pas setel mlm tu jamu sikit minum n makanan ringan (goreng nugget n sosej je).mlm tu kami2 setelkan list2 brg pulak sbb nk serahkan dokument esok.tp b da xlarat sgt smpai kena gi hospital..inhealer pun da expired..ke hsptl pun jln kaki je nasib dekat gk..masuk hospital kecemasan amik nebulizer dan masuk air..RISAU SGT2 kat B mase ni. emi pulak kat umah setelkan kemaskini list2 barang semua(semua brg perlu di no n listkan brg2 dlm kotak tu)utk bawak esok pgi. kua sepital tu dlm kul 4pgi b recheck balik list n brg2 tu semua tuk mudah ursan semua..

15hb- pagi tu gerak ke port..sekali lagi diaorg ni dtg tlg..bawak truck n punggah brg2 semua tu ke garaj port..semua pihak kami kena uruskan sendri.sgt2 terhutang budi kat mereka ni..hari tu setel semua ptg gak la..2hari ni pihak kastam akan check semua brg2 tu samada ok atau tidak tuk masuk kontena.ni so 19hb nnti sekali lagi mereka2ni akan bantu kami tuk pindahkan pulak brg dr garaj tu ke kontena tuk di susun..tula step2nyer..hrp2nyer muatla kontena tu nnti sbb org tu ckp xpernah sbyk ni lebih 3kli gnda dr biasa..

DISINI KAMI SEKELUARGA INGIN MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAAN DAN JUTAAN TERIMAKASIH BUAT MEREKA YG MEMBANTU SEPANJANG MLM 14HB,15HB N 19HB NNTI. TANPA KALIAN XTERMAMPUNYA KAMI.JASA KALIAN AMAT3X KAMI HARGAI N AKAN KAMI KENANG..TERIMAKASIH BUAT SEMUA...(abg mas, izri, tokye, hadi, shami, toy, faizal, faris dan farouk) TERIMA KASIH SGT2...BESAR SGT JASA KALIAN PADA KAMI.



sederet tu barang kami..banyak kan..


B bergambar kenangan dgn plat kete sblm gi masho kan di JPJ

4 comments:

norlin said...

terasa sedih pulak baca blog emi ni....noli dah lama tak tgk blog....semoga selamat semua emi....semoga barang barang semua selamat sampai malaysia.....emi dan perut pun jaga kesihatan sama....nasib baik ramai yg tolong..alhamdullilah, noli pun terasa terharu dgr org duk tolong macam tu...ok emi...good luck and take care

emilia said...

thnks norlin..tula..besar sgt bantuan diaorg ni..Allah je yg dpt membalas..amin

Fa'e said...

salam emi... sedihnye dah nak balik yea... k fae pon sama bln 5 nnt...insyaallah.

emi semoga semua urusan dipermudahkanNYa, amin.

emi nak tanya skit, camne kargo tu ekk! bape kena? k fae pon dok tgh survey2 gak nie...

...me... said...

selamat kembali ke tanah air..:)

Animated  Sparkly Love Heart