NI pun menu semalam gak..suke dengan rase ikan ni campur bau-bauannyer yg wangi dengan daun limau purut dan bunga kantan tu. Ni kes nk perabiskan stok yg tinggal so masuk2 campak2 je mane yg ptut dalam kuali tu..tu pun emi guna instant masak madu tapi okey gk rasenyer..okey kt bwh ni bhn2 n care2nyer dan tambahan bahan instant yg emi huraikan..klo ade brahim masak madu leh skip bahan bawang, madu dan nenas tu yer..okey,hrni nk kua gi amik imunisasi polio iman..mm last imunisasi kt jepun ni..sejuk pulak 2-3hrni..jgka turun yuki lgi tokushima hrni..okeyla tatta~nk gi buat brkfast lk..
Bahan-bahan 1ekor ikan kembung-(nak guna ikan lain yg sesuai pun bole) 1/2 bawang besar-blend* 2-3sb madu 5helai daun limau purut-racik halus 1batang bunga kantan-potong 2 beberapa potong nenas-optional
Cara-cara
Goreng ikan garing-garing.
Untuk Sosnya: Panaskan minyak dan tumis bawang besar yg dah dikisar tadi hingga naik bau.
Masukkan semua bahan-bahan lain. Perasakan dengan garam.
No comments:
Post a Comment