Bahan-bahan ( 8 biji )
140ml air
200g tepung roti
20g tepung jagung (corn flour)
14g gula
4g garam
20g butter
4g dry yeast
80g cheese(mozarella cheese, cheddar cheese atau yg disukai)
Cara-cara
- Masukkan semua bahan-bahan ke dalam breadmaker kecuali cheese. Pilih menu untuk buah doh. ON kan.
- Bila dah siap, keluarkan dari breadmaker. Tumbuk-tumbuk untuk keluarkan angin.
Bahagikan kepada 8 bahagian. Buat bentuk bulat. Kemudian rehatkan selama 10~15 minit. - Ambik sebiji roti, leperkan. dan masukkan cheese. Tutup rapat-rapat. Buatlah biar jadi bentuk bola ragbi.
- Celup roti ke dalam tepung jagung. Kemudian potong dibahagian tengah
Biar naik 2 kali ganda. - Bakar pada suhu 180C selama 15minit atau hingga perang
2 comments:
Cantik2 je Emi kalo meroti... bulat2 cute jer... kalo dpt wat sarap esok best nie.hehe
jom srpan sesama k.ijan..kita mkn bun cheese cicah kopi susu..:)
Post a Comment