Friday, May 21, 2010

Ice Blended Coffee

Salam hari Jumaat semua..penghulu segala hari..plan masak ape hrni..buat ice blended coffee ni mlm tdi. Kebetulan b mintak nk minum air..so sje buat speciel sikit. Bahan2ade terus je jln..nyum2 mmg sedap minum time panas2 gini..boleh buat lagi dan lgi pasni..jom tgk bahan-bahannyer..

Bahan-bahan (2 gelas)
2 paket coffee 3in1
15-20 ketul ais
1 susu pekat
susu segar secukupnya
Hiasan: Whipped cream & coklat rice

Cara-cara
  • Bancuh coffee 3in1 dgn sedikit air panas dan masukkan susu segar.Kacau sebati.
  • Masukkan ais dalam blender dan tuang bancuhan coffea tadi.Blend sehingga hancur.
  • Tuang ke dalam gelas dan hiaskan dgn whipped cream & coklat rice. Sedia utk dinikmati.

4 comments:

indahhouse said...

salam emi,
apa khabar?
fuiyo..sedapnya ice blended coffee. bila dah kurang batuk akak n Hubby, nak buat jugakla... hihihi

emilia said...

wslm..sihat je kak..da sihat2 nnti leh try..msuk list dulu ye :)

ijayuji said...

Salam emi! akak nak jugak ice blended tu, blender akak mcm dah tumpul2 giteww nak kena carik blender khas tuk buat air mcm ni ehehe... akak nak love letter cekelat tau! :D

emilia said...

k.ika..tu pun saye guna blender hadiah mse kwen dulu.. haha bru nk guna..pas kwen trs gi jpn ni blik msia bru la nk guna brg2 hadiah ni hihi..love letter cklat xde dlm stokla kak

Animated  Sparkly Love Heart