Ni pun menu tuk tghri tadi, wat laksa daripada sardin jer. Mudah dan menjimatkan hehe malas nk berkerja dgn ikan sebenarnyer..merebus memblend huhu..ni jimat mase n tenaga. Aksesorinyer pun xbyk. Guna ape yg ade yer..jom layan laksa di musim autumn ni..
Bahan-bahan
1/2 bungkus paket laksa kering-guna udon pun sedap
1tin besar sardin-Hancurkan
2sb cili boh
1/2labu bawang besar
2sb asam jawa
1kuntum bunga kantan
air dan garam secukupnya
Tambahan: Telur rebus, Timun, Cili potong dan limau nipis.
Cara-cara
Bahan-bahan
1/2 bungkus paket laksa kering-guna udon pun sedap
1tin besar sardin-Hancurkan
2sb cili boh
1/2labu bawang besar
2sb asam jawa
1kuntum bunga kantan
air dan garam secukupnya
Tambahan: Telur rebus, Timun, Cili potong dan limau nipis.
Cara-cara
- Tumis bawang bersama cili boh. Masukkan isi sardin bersama sosnya dan air mengikut kepekatan.
- Masukkan bunga kantan, air asam jawa dan garam.
- Tunggu mendidih. Tutup api.
- Rebus mee laksa hingga empuk dan hidangkan bersama-sama telur rebus, timun, limau nipis.
2 comments:
wah! dah start menggodek2 rumah nampaknya;) selamat kembali menyerikan tokushima....
hehe..kne pns2kn blik..slmt hri rye k.ina..xsbr nk jumpe smua org blik..
Post a Comment