Semalam pegi ke Kitajima bwk iman ke klinik knk2 tuk amik injection triple antigen, pastu singgah la kt Midvalue (suppa) kbtulan pulak hrtu tgh buat BIG sale..mmg byk gk la brg dapur beli smlm..kbykan syur2 dlm 87yen. Carrot, bawang dan Kentang pulak 9yen sbiji..fuh mmg murah giler tu..byk la borong simpan tuk stok dapur.Before ni pernh mkn kaki fry ni kt kedai jepun, bru-bru ni nmpk dapur umh ros pulak buat. So smlm mse sale tu ade la beli kaki tp yg da siap kopek so tinggal goreng jer. Mmg sedap la bnding msk cara lain. Bila kena coatingnyer tu tebal2, mkn pulak pns2 cicah sos n mayonis fuhhh~ mmg sedap je rase. okey ni emi goreng cara emi yg simple je..cuma xcantik cam ros atau kt kedai buat sbb kakinyer xsme beso ade yg kecik ade yg besoO..jdi laa asal dpt mkn kn..
Bahan2
10ketul kaki/tiram/kupang
1biji telur
3sb tepung gandum
serbuk roti
Cara-cara
- Panaskan minyak penuh, golek2kan kaki dgn tepung-telur-serbuk roti.
- Ulang salut telur dan serbuk roti tuk lebih tebal.
- Goreng hingga garing, angkat dan lapik tisu serap minyak.
- Hidangkan
kaki yg belum masak..
4 comments:
Ada lg x? K.E-na dtg bawa plate ni...he he
ada wayang tajuk kaki bakar...sama ke? hahaha!
ade...tp yg blum grg laa k. e-na ;)
kaki bkr???
Post a Comment