Bahan-bahan (1/2 adunan dpt 5 ketul)
120ml susu segar
50g telur
300g tepung roti
3 sudu besar gula
1 sudu kecil garam ]
60g butter
1 sudu kecil dry yeast
topping
parutan cheese
gula
Cara-cara
- Masukkan semua bahan-bahan ikut turutan dari atas ke bawah ke dalam breadmaker.. ON kan dan tunggu siap.
- Keluarkan dari breadmaker. Bahgiakan kepada 12 bahagian dan buatkan bentuk bulat. Rehatkan 10 minit.
- Kemudian buat memanjang dua bentuk dan pusing dantara satu sama lain.
- Biarkan naik 2 kali ganda.
- Taburkn cheese dan gula.
- Bakar selama 10-12 minit pada suhu 180C.7.Jika roti belum perang, biarkan roti dalam oven selama lebih kurang 5 minit sebelum dibawa keluar
2 comments:
tunjuk ajar la cara2 nak wat munge2nyer....hehehe!
k.ina klik kt "sini" kt entry saya tu.. ade link cara2 wat mungger2x tu..exclusive dr tokei roti japan u!hihihi..
Post a Comment