Friday, June 19, 2009

Lets eat sushi -Sushi Shop

Harini B ajk gi jln2 beli brg2 iman sikit n gi mkn sushi..2mggu b4 ni bz jer nak submit paper tuk conference dgn presention lab. Sohari ni kita org kua..tp kli ni gi kedaisushi yg lain..bukan yg kt depan 100yen shop tu..ni yg dekat2 conan tu..area2 situ la..(org tokushima tau kot..)tp harga tetap 105 yen la sepiring. kedai ni lebih besar dan guna sistem berkomputer tuk order. So jom kita layan sushi2 yg kitaorg makan tu..
Mula2 kitaorg makan ebi tempura sushi ni..ermm tp xsedap sgtla kt kedai ni..keras lak tepung nyer tu xmcm kt kedai lain tu..klo x ttu da belasah sushi ni 3pinggan..hihi
Ni sajian kedua yg kitaorg order sampai..2kiri tu salmon mayonis, yg gelap tu unagi (belut) yg depan tu isi ketam..semua mentah2 ni..

Pastu hidangan kedua pulak..belakang tu..ebi mayonis(udang), pastu salmon mayonis dan ebi panggang..2-2ni mmg sedap gilerr..

yg last ni..origanalnyer mentah2...kiri tu..salmon..kanantu.. maguro (tuna) dgn telurnyer..depan tu..maguro mentah..klo maguro ni emi xleh nk telan mentah2..en hubby yg suke..


ni pun maguro mentah yg diracik2...B suke betul maguro..saje jer order, tau mkn xberebut.. mknlaa abg..
maguro dgn telur..ni boleh gk la telan...isi dan telur tuna ni rase masin2 gitu..

Tula saje...sebab hrni panas terik kita org byk minum air..keyang minum je dlu tu yg kurang sikiit tower pinggan2 tu..klo x ade 20++pinggan..opss..pecah rhsia..

Tau si kecik wat per time tu??haa tgk tu..nyenyak tido..patut ler ibu ayhnyer relex je mkn..hihi

2 comments:

naba the mutant said...

akhirnya en hubby ada masa bawa emi pi mkn sushi...yokatta ne.;) bila plak sashimi?...akak dh lama tak mkn...takde geng nak pi....huhuhu!

emilia said...

ngeh3x...sashimi??wahh cam xlalu jer tokaK..erm..tpbelum try belum tau kn..:)

Animated  Sparkly Love Heart