Bahan-bahan
•300g daging batang pinang- hiris btg mancis
•3 biji piman hijau @ lada benggala - hiris btg mancis
•80g rebung rebus - hiris btg mancis (tuko ngan carrot)
•1 inci halia - parut
•serbuk lada putih
•1 sudu besar tepung katakuriko (bleh ganti tpg jagung)
•lada hitam - tambah
•2 sudu besar sos tiram
•minyak utk menumis
Cara-cara
•Satukan lada sulah, halia, garam dan tepung katakuriko ke dalam mangkuk daging. Gaul sebati.
•Panaskan minyak. Masukkan daging tadi dan balik2kan agar masak rata.
•Masukkan rebung. Gaul lagi. Masukkan lada hitam, sos tiram dan sedikit air jika perlu. (hana tk masukkan air. masak kering)
•Last skali masukkan piman. kacau rata. piman tk perlu msk lama. Matikan api.
•Siap dihidang. Enak dimakan panas2
3 comments:
Emi, kalau akak tak salah, Chinjaorosu to masakan China. hehe. Kat Jepun agak popular juga. :)
oo yke k.adi..hehe salah lagi..tenkiu k.adi bg tau..:)
sedap..boleh cub ananti ni
Post a Comment