Tuesday, February 23, 2010

Mashed Potatoes


Salam..pagi tdi buat mashed potato ni jer. terkejut kentang2 ku da berakar2. so ape lagi terus la plan buat kentang putar ni. iman pun suke. Cuma emi buat style simple je. skrg ni da mula sibuk nk kemas2 so msk pun kena pntass..Smlm hb bgtau brg2 kne masuk kontena lebih awal dlm 15hb pastu 10hri b4 balik..mmg pth kaki trs la kete, beskal msin basuh, pti ais n brg2 lain sume kne naik kontena da..hrp dipermudahkan la..okey ni resepinyer yer..

Bahan-bahan
5biji kentang di rebus dan lecek
2sb mentega
susu segar
garam secukup rase
1/2 kiub ayam
1sb tepung jagung/katakuriko


Cara-cara

  • Rebus dan lecek kentang putar. Campurkan sedikit garam.
  • Panaskan kualai dan masukkan mentega diikuti dengan susu dan kiub ayam.
  • Pekatkan dengan bancuhan tepung jagung/katakuriko.
  • Tuang ke atas kentang lecek tadi. Siap

4 comments:

Sue @ Nenie said...

Salam...Emi...dah nak balik Msia ke...?Semoga segala urusan dipermudahkan oleh-Nya

Kamalia said...

emmm..shedapnya..nak skit..ke nak tukar ngan nasi pulau malas saya...hehe :)

Kak ijan said...

Salam Emi,
Bile korang nak balik for good nie?

emilia said...

tu sue..yup..thnks ya..hrp pun nmudah je

to kamalia..hehe boleh gak tgh2 mlm ni lapa lak

to k.ijan hujung mac kak huhu

Animated  Sparkly Love Heart