
Bahan-bahan
300gm biskut marie
Setengah buku butter
2 biji telur
1 cwn serbuk koko
2sb milo
1 cwn air
3/4 cwn gula
Setengah buku butter
2 biji telur
1 cwn serbuk koko
2sb milo
1 cwn air
3/4 cwn gula
1sb krimer
** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak rase cokelat yg kuat..gune 1 cwn koko+1/2 cwn milo.nak rase yg agak mild,gune 1cwn milo+1/2 cwn koko
** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak rase cokelat yg kuat..gune 1 cwn koko+1/2 cwn milo.nak rase yg agak mild,gune 1cwn milo+1/2 cwn koko
Cara-cara
- Dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut
- Masukkan butter,kacau sampai butter cair. Kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat) kemudian padamkan api.
- Masukkan pula biskut yg dah dipatahkan. Kacaukan sampai semua biskut diselaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)
- Masukkan dlm bekas dan tekan2 sikit bg padat. Simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang
No comments:
Post a Comment