
Bahan-bahan
1 bungkus kulit popiah (emi guna 10 keping jer)
1 bungkus besar dried seaweed (yg sedia dmakan begitu saja tu)
1 biji telur
2-3 cawan minyak masak utk menggoreng
1 bungkus kulit popiah (emi guna 10 keping jer)
1 bungkus besar dried seaweed (yg sedia dmakan begitu saja tu)
1 biji telur
2-3 cawan minyak masak utk menggoreng
Cara-cara
- Pecahkan telur dlm mangkuk kecil dan pukul sedikit menggunakn garfu
- Sediakan sekeping kulit popiah. Sapu rata telur td di atas permukaan kulit popiah hingga menutupi keseluruhannya
- Susun dried seaweed di ats kulit popiah yg sudah disapu telur td dan tutupkan dgn sekeping kulit popiah lg. Ulang langkah yg sama sehingga kulit popiah/dried seaweed habis
- Gunting kulit popiah yg sudah ber'inti' td mengikut bentuk dan saiz yg disukai.
- Pnskan minyak dlm kuali dan goreng sehingga kulit popiah agak kekuningan.. Angkat dan toskan.(pastu-emi taburkan pulak nori)
- Sedia utk dmakan begitu saja atau bersama sos/topping kesukaan anda..kalo x habis leh simpan dlm bekas kedap udara

2 comments:
Sedap pulak popia seaweed neh.. ade lagi tak Emi?? akak nak mintak semangkuk buat tgk wayang malamnie...heheh
da abih la k.ijan...skli hadap jer. sampai serdak2 licin hehe..
Post a Comment