Juadah untuk lunch harini..
Bahan-bahan
udang-jgn buang kulit-kekalkan kemanisan
1 cawan santan pekat
garam secukup rasa
4 helai daun limau purut
5 tangkai cili padi -tumbuk
sedikit serbuk kunyit
1 1/2 sudu besar tempoyak
Cara-cara
- Masukkan santan, cili, serbuk kunyit. Kemudian masukkan udang dan masukkan garam secukup rasa. kacau selalu dan bia api kecil shja.
- Masukkan tempoyak dan biar kuah pekat sedikit.
- Masukkan daun limau purut. Tutup api dan hidangkan bersama nasi putih.
4 comments:
Emi pun ade tempoyak jugak ke? Emi bawak dari Msia ke? ke Emi buat sendirik? huhuhu.. byk plk tnya... terliur sgt tgk lauk Emi nie sebenarnye.. :(
mane emi dpt tempoyak? :)
haha mnenyer nk buat sendri k.ijannyerr..pokok derian pun xdok kt sini..tempoyak tu dr msia..
dr msia k.syida..slmt diterbgkan ke sini dgn selamat..jgn xcaye..:)
Post a Comment